TYLOL COLD Syrup

 

tylol_cold_2014

Simptomatska terapija prehlade i gripe kod djece predškolskog i školskog uzrasta!

Dugo čekano rješenje za  prehlađenu djecu iscrpljenu  upornim kašljem!

Sve simptome moguće je istovremeno ublažiti samo preparatom koji je kombinacija više aktivnih supstanci, jer nijedna supstanca sama po sebi nije dovoljna da otkloni sve simptome prehlade i gripe. Dolaskom Tylol COLD syrupa, indikacijsko područje Tylol HOT-a  je prošireno, i pokriveni su pacijenti sa stalnim i upornim nadražajnim kašljem.

Ublažava  SVE simptome prehlade i gripe, uključujući i nadražajni kašalj!

Značajno je istaći da manja djeca radije i lakše uzimaju kašikicu sirupa nego pola šolje napitka ili tablete.  Prijatan ukus  marelice olakšava pridržavanje terapiji kod djece.

U svom sastavu ima paracetamol, pseudoefedrin, hlorfeniramin i dekstrometorfan u dozama prilagođenim djeci.

Analgetik/Antipiretik
paracetamol 160 mg / 5 ml
Snižava temperaturu i eliminiše bol

Analgetici poput paracetamola, vrlo  su efikasni u otklanjanju simptoma poput glavobolje, bolova u sinusima, grlobolje te bolova u mišićima. Također su vrlo efikasni u kontroli simptoma povišene tjelesne temperature i predstavljaju lijek izbora za tretman prvih znakova gripe.1

Antihistaminik
hlorfeniramin 1  mg / 5 ml
Zaustavlja curenje nosa

Pomaže otklanjanju simptoma poput kihanja, rinitisa, te pomaže u smanjenju sekrecije.  Često ga nalazimo u kombiniranim preparatima zajedno sa dekongestivima i analgeticima.1

Dekongestiv
pseudoefedrin 15 mg / 5 ml
Eliminiše začepljenost nosa i napetost u sinusima

Oralni dekongestivi, poput pseudoefedrina  korisni su u kombinaciji sa analgeticima poput paracetamola za uklanjanje simptoma boli i nazalne kongestije, posebno kada govorimo  o sinuzitisu.1

Antitusički lijek
dekstrometorfan 5 mg / 5 ml

Dekstrometorfan je antitusički lijek namijenjen za  tretman i olakšanje suhog kašlja kod djece.2

Sadržaj u 5 ml sirupa / 1 kašikica.

U kutiji se nalazi originalna dozirna kašikica od 5 ml.

 

Za razliku od Tylol Hot pediatrica, Tylol COLD syrup ima i antitusički lijek.  Zašto?

Suhi ili nadražajni kašalj je najčešći tip kašlja kod djece! Kod većine je uzrokovan “slivanjem” sekreta iz nosa niz grlo. Receptori za kašalj su naročito “gusti” u grlu i dušniku. Kada se sekret iz nosa tamo slije i nakupi, počinje kašalj. On je uporan, suh i dovodi do još većeg oštećenja sluzokože grla i dušnika pa ovaj začarani krug samo pogoršava stanje djeteta.  U početku je ovaj kašalj vlažan, pa se roditeljima čini da djete ima šta da izbaci.  Ali, ubrzo se vidi da se radi o klasičnom nadražajnom fenomenu.

Postoje respiratorni virusi koji pored stvaranja sekreta direktno “ogoljuju” sluzokožu gornjih disajnih puteva, pa se javlja ovaj tip kašlja. Dakle, upala (virusna i bakterijska) gornjih disajnih puteva je najčešći uzrok nadražajnog kašlja.

Primjenu  kombinacije paracetamola, pseudoefedrina, hlorfeniramin maleata i dekstrometorfana  kod djece potvrdila je FDA, (Američka agencija za hranu i lijekove).

Preporučena doza kod djece starosti od 6 do 11 godina je 10 ml (2 kašikice sirupa). Doza se može ponavljati svakih 4-6 sati, do maksimalne 4 doze u 24 sata.

Da li Tylol COLD syrup mogu koristiti djeca mlađa od 6 godina?
Za djecu mlađu od 6 godina Tylol COLD syrup možete primijeniti isključivo po preporuci ljekara.

Izdaje se bez ljekarskog recepta.

Ovdje možete preuzeti Uputstvo o lijeku. Tylol Cold Syrup

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima na lijek posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

Ref. * Cardiff University.
http://www.cardiff.ac.uk/biosi/subsites/cold/medication.html