Tylol Hot Igre bez granica

Pravila igre

Ekipu sačinjavaju 4 člana/ice
Bodovi su od 1 do 4 (samo prve četiri ekipe osvajaju bodove po pojedinačnim igrama)
Nagrade osvajaju prva tri mjesta u ukupnom poretku na kraju cijelih Igara bez granica

PRECIZNOST – Obaranje Tylol Hot kutija

U ovoj igri učestvuju svi članovi ekipe. Na udaljenosti od cca 20 metara pokušavaju oboriti toranj od Tylol Hot kutija. Svaki član ekipe baca po jednu grudvu na toranj, bodujući broj kutija koje su oborene. Toranj se ne pravi ponovo nakon bacanja jednog člana ekipe, već svi pokušavaju «očistiti» sve kutije sa stola.

U isto vrijeme 4-5 ekipa će igrati ovu igru. (4-5 stolova sa tornjevima od Tylol Hot kutija).

BRZINA – Tylol Hot sjedalice za sankanje – klisko

U ovoj igri učestvuju svi članovi ekipe, spuštaju se jedan za drugim. Kada se prvi član spusti na sjedalici do zastave – udaljene cca 30 metara, tek tada drugi član ekipe kreće za njim, zatim treći i četvrti.  Pobjednička ekipa je ona čiji se svi članovi spuste do CILJ-a u najkraćem vremenskom roku.

SPRETNOST – X-OKS – Tylol Hot zid

U igri učestvuju svi članovi ekipe. Dva tima se istovremeno takmiče, a cilj je – kao i kod igre X-OKS da se sastavi red od tri ista simbola (symboli T i H u ovom slučaju). Članovi ekipa se poredaju u liniju, jedan iza drugog, na udaljenosti od 15 metara od velike ploče za igru. Ploča je izdijeljena na polja na koja se kače simboli. Na svakom polju je šarafić na koji se treba zakačiti simbol T ili H. Cilj je napraviti niz od 3 ista simbola što prije. Igra se tako da prvi igrači u redu, iz dva suparnička tima, kreću trčati prema ploči istovremeno i postavljaju svako svoj simbol, a zatim trče nazad. Da bi naredni igrač iz njihovog tima krenuo, moraju mu “nabaciti peticu”, i tek tada drugi igrač kreće, postavlja simbol i tako ukrug. Ako igrač iz tima krene prije nego mu je suigrač “nabacio peticu”, taj tim dobiva kazneni poen. Igra nikad nije neriješena, već se igra sve dok jedna od ekipa ne sastavi svoj niz. Kada se postavi svih 6 simbola, igrači, kada dođe red na njih, imaju pravo da premještaju simbole svog tima po ploči sve dok jedan od dva tima ne pobijedi. Ide se sa po 6 krugova ove igre, a ukoliko je neriješeno – igra se 7-mi krug. Timovi se eliminišu, a finale igraju dva najbolje tima.

TIMSKI RAD – Skakanje u vrećama

U ovoj igri učestvuju svi članovi ekipe. Svaki član ekipe treba stići do zastave udaljene cca 10 metara, te se vratiti na start i dotaći kolegu iz ekipe, koji isti proces treba ponoviti. Ekipa je kompletirala igru nakon što sve četiri člana završe proces. Zavisno od broja ekipa, bodovanje će biti na vrijeme ili na kvalifikacije (polufinale – finale).

Ekipa je kompletirala igru nakon što sva četiri člana završe proces.

HRABROST – Eggs Game

U ovoj igri učestvuju 2 člana iz ekipe – sve ekipe odjednom. Jedan metar udaljeni, 2 člana ekipe dobacuju jedan drugom sirovo jaje. Nakon što dobace jaje jednom, oboje prave korak unazad. Kada se jaje razbije, ekipa ispada. Posljednje 4 ekipe osvajaju bodove.

STRPLJENJE – Slaganje Tylol Hot tornja

Učestvuju svi članovi ekipe. Podloga za toranj su 2 Tylol Hot kutije, a ono što se mjeri je visina. Koliki će toranj sastaviti ekipa za 90 sekundi. Prve četiri ekipe osvajaju bodove.

(Igre u rezervi: Trka oko zastava, Ispijanje tekućine sa dugim slamkama)

  • Nagrada – vikend na Vlašiću za 4 osobe u hotelu Pahuljica
  • Nagrada – poklon voucher Sol Azur 300,00 KM
  • Nagrada – poklon voucher Sol Azur 200,00 KM