TYLOL HOT C

OLAKŠAVA SIMPTOME PREHLADE

TYLOL HOT C se upotrebljava kod odraslih osoba za tretman glavobolje, bolova u rukama i nogama, hunjavice i nadražujućeg kašlja, pri čemu se radi o tegobama koje se kombinovano javljaju u toku običnih prehlada. U slučajevima groznice ili povišene tjelesne temperature TYLOL HOT C djeluje na sniženje temperature.

Sastav

Svaka vrećica TYLOL HOT C sadrži 400 mg paracetamola, 50 mg kofeina, 5 mg hlorfenamina i 300 mg vitamina C. Sadrži zaslađivač sorbitol, te je pogodan izbor za sve koji izbjegavaju unos šećera. Aroma i okus limuna.

Dejstvo

Paracetamol djeluje tako što snižava povišenu tjelesnu temperaturu i ublažava bol, dok kofein pojačava njegovo djelovanje protiv boli. Hlorfenamin pripada grupi lijekova koji se nazivaju antihistaminici koji djeluju tako što olakšavaju simptome poput curenja iz nosa, začepljenosti nosa, crvenila i/ili preosjetljivosti očiju. Vitamin C predstavlja esencijalnu supstancu za čovjeka, djeluje antioksidativno i potiče imunološki sistem na oporavak.

Primjena

Može se piti kao topao (mlak) ili hladan rastvor. U slučaju ponavljanja primjene, treba napraviti razmak od 4 ili 6 sati. Odrasli uzimaju sadržaj vrećice 3 puta dnevno.

Izdaje se bez ljekarskog recepta.

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima na lijek posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

Tylol hot

TYLOL HOT

Tylol hot pediatric

TYLOL HOT

Tylol cold syrup

TYLOL HOT

Sve što trebate znati o prehladi i gripi

Prehlada i gripa (influenca), najučestalije su infektivne bolesti kod ljudi. Njih prepoznajemo i dijagnosticiramo na osnovu simptoma.

Većina virusnih oboljenja disajnih puteva, poput prehlade, obično dođu i odu unutar par dana, bez dugotrajnih posljedica. Dok je gripa (infuenca) oboljenje koje može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme.

Simptomi prehlade i gripe

Virusi uzročnici prehlade i gripe se najčešće šire i prenose kapljičnim putem, kada ljudi kašlju, kišu ili pričaju. Dodatno, možete se zaraziti dotičući površine na kojima se virusi nalaze, poput ručki od vrata, a zatim svoje oči, nos ili usta.

Prehlada

Najčešći simptomi su začepljen nos, curenje iz nosa i kihanje. Prateći simptomi uključuju kašalj, grebanje u grlu, vodnjikave oči. Ne postoji vakcina koja bi spriječila prehladu, te se povremeno javljaju i šire svakodnevnim kontaktom.

Gripa

Simptomi se naglo razvijaju i mogu biti u vidu povišene temperature, glavobolje, jeze i groznice, suhog kašlja, bolnog grla, bolova u tijelu i mišićima, umora i generalno lošeg osjećaja. Poput virusa koji uzrokuju prehladu, virusi mogu uzrokovati začepljenost ili curenje iz nosa, kihanje, vodnjikave oči. Kod djece, može se javiti mučnina i povraćanje.

Šta mogu uraditi?

Prehlada obično ima svoje vrijeme trajanja. Kada se osjećate bolesno, ograničite kontakt sa drugim osobama. Prekrijte usta i nos kada kašljete ili kišete. Pijte dosta tekućine i odmarajte. Izbjegavajte alkohol i kofein. Gripa ili prehlada mogu dovesti do bakterijskih infekcija i komplikacija poput bronhitisa, sinuzitisa, infekcija uha ili upale pluća, koje je potrebno liječiti antibioticima. Vaš ljekar može odlučiti da li se radi o bakterijskoj infekciji i komplikaciji, antibiotike nemojte uzimati na svoju ruku. Vaši simptomi mogu trajati do 2 sedmice.

Za simptomatsko olakšanje prehlade i gripe, odaberite bezreceptne lijekove sa ovom namjenom i birajte ih u skladu sa simptomima koje imate.