TYLOL HOT
PEDIATRIC

Tylol hot pediatric

Ovaj lijek se može koristiti kod djece uzrasta 6-12 godina za olakšavanje simptoma prehlade i gripe, uključujući bolove, glavobolju, začepljenje nosa i sinusa, te za smanjenje groznice.

Sastav

Svaka kesica Tylol Hot Pediatric šumećih granula sadrži 250 mg paracetamola, 2 mg hlorfeniramin maleata i 30 mg pseudoefedrin hidrohlorida.

Dejstvo

Paracetamol djeluje tako što ublažava bol i snižava povišenu tjelesnu temperaturu.
Hlorfeniramin olakšava simptome alergije poput curenja iz nosa, začepljenosti nosa, crvenila i/ili preosjetljivosti očiju.
Pseudoefedrin hidrohlorid je dekongestiv koji olakšava začepljenje nosa.

Primjena

Pije se kao topao rastvor. U slučaju ponavljanja primjene, treba napraviti razmak od 6 sati. Maksimalna preporučena dnevna doza je 4 vrećice.

Djeca ispod 6 godina starosti trebaju koristiti Tylol Hot Pediatric samo pod nadzorom ljekara.

Izdaje se bez ljekarskog recepta.

Zašto Tylol Hot pediatric?

Pokazuje se da roditelji i njegovatelji mogu sa namjerom ili greškom djeci davati preparate namijenjene odraslim osobama koje imaju na „kućnim zalihama” ili koristiti biljne ili alternativne lijekove. Statistika kaže, 1 od 10 djece koristi više preparata odjednom!

Kupovinom kombinovanog preparata, poput Tylol Hot pediatrica, namijenjenog za simptomatsko olakšanje prehlade i gripe, sigurni ste da su doze ispravno odmjerene i aktivni sastojci kombinovani tako da su sigurni za primjenu kod djece.

Kombinovanjem po vlastitom nahođenju, uvijek ste u riziku da djetetu dajete količinu koja nije namijenjena za tu dob ili supstance koje nisu preporučene da se daju zajedno.

Tylol Hot pediatric je ugodnog okusa narandže, što olakšava primjenu i davanje djetetu.

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima na lijek posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

Tylol hot

TYLOL HOT

Tylol hot d

TYLOL HOT

Tylol cold syrup

TYLOL HOT

Sve što trebate znati o prehladi i gripi

Prehlada i gripa (influenca), najučestalije su infektivne bolesti kod ljudi. Njih prepoznajemo i dijagnosticiramo na osnovu simptoma.

Većina virusnih oboljenja disajnih puteva, poput prehlade, obično dođu i odu unutar par dana, bez dugotrajnih posljedica. Dok je gripa (infuenca) oboljenje koje može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme.

Simptomi prehlade i gripe

Virusi uzročnici prehlade i gripe se najčešće šire i prenose kapljičnim putem, kada ljudi kašlju, kišu ili pričaju. Dodatno, možete se zaraziti dotičući površine na kojima se virusi nalaze, poput ručki od vrata, a zatim svoje oči, nos ili usta.

Prehlada

Najčešći simptomi su začepljen nos, curenje iz nosa i kihanje. Prateći simptomi uključuju kašalj, grebanje u grlu, vodnjikave oči. Ne postoji vakcina koja bi spriječila prehladu, te se povremeno javljaju i šire svakodnevnim kontaktom.

Gripa

Simptomi se naglo razvijaju i mogu biti u vidu povišene temperature, glavobolje, jeze i groznice, suhog kašlja, bolnog grla, bolova u tijelu i mišićima, umora i generalno lošeg osjećaja. Poput virusa koji uzrokuju prehladu, virusi mogu uzrokovati začepljenost ili curenje iz nosa, kihanje, vodnjikave oči. Kod djece, može se javiti mučnina i povraćanje.

Šta mogu uraditi?

Prehlada obično ima svoje vrijeme trajanja. Kada se osjećate bolesno, ograničite kontakt sa drugim osobama. Prekrijte usta i nos kada kašljete ili kišete. Pijte dosta tekućine i odmarajte. Izbjegavajte alkohol i kofein. Gripa ili prehlada mogu dovesti do bakterijskih infekcija i komplikacija poput bronhitisa, sinuzitisa, infekcija uha ili upale pluća, koje je potrebno liječiti antibioticima. Vaš ljekar može odlučiti da li se radi o bakterijskoj infekciji i komplikaciji, antibiotike nemojte uzimati na svoju ruku. Vaši simptomi mogu trajati do 2 sedmice.

Za simptomatsko olakšanje prehlade i gripe, odaberite bezreceptne lijekove sa ovom namjenom i birajte ih u skladu sa simptomima koje imate.