TYLOL HOT

GDJE KUPITI TYLOL HOT?

Tylol hot

Gdje naći i kupiti lijek Tylol Hot?

Može se kupiti u apotekama zemalja u kojima je na tržištu prisutna i registrovana farmaceutska kuća Nobel Ilac, bilo kao Predstavništvo ili u sklopu zastupništva neke druge kuće ili veledrogerije.

Zemlje poput Hrvatske, Slovenije, Njemačke iz kojih nam se često obraćate sa upitima, još uvijek nemaju naše Predstavništvo niti ovaj proizvod.

Obzirom da se radi o lijeku, kupovina je moguća samo u apotekama. Ne može se kupiti online niti slati poštom.

U zemljama regije Tylol Hot možete naći u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji…

Najzapadnija tačka u kojoj je prisutno Predstavništvo kuće Nobel je Švicarska.
Tylol Hot u Švicarskoj možete naći u nešto drugačijem pakovanju i obliku pod nazivom Neotylol Grippe.

Hvala od srca na interesu i čestim upitima.

Više o proizvodima kuće Nobel registrovanim u Bosni i Hercegovini možete pogledati na https://www.nobel.com.ba/, a o dodacima prehrani na https://nbl.com.ba/

Tylol hot

TYLOL HOT

Tylol hot pediatric

TYLOL HOT

Tylol cold syrup

TYLOL HOT

Sve što trebate znati o prehladi i gripi

Prehlada i gripa (influenca), najučestalije su infektivne bolesti kod ljudi. Njih prepoznajemo i dijagnosticiramo na osnovu simptoma.

Većina virusnih oboljenja disajnih puteva, poput prehlade, obično dođu i odu unutar par dana, bez dugotrajnih posljedica. Dok je gripa (infuenca) oboljenje koje može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme.

Simptomi prehlade i gripe

Virusi uzročnici prehlade i gripe se najčešće šire i prenose kapljičnim putem, kada ljudi kašlju, kišu ili pričaju. Dodatno, možete se zaraziti dotičući površine na kojima se virusi nalaze, poput ručki od vrata, a zatim svoje oči, nos ili usta.

Prehlada

Najčešći simptomi su začepljen nos, curenje iz nosa i kihanje. Prateći simptomi uključuju kašalj, grebanje u grlu, vodnjikave oči. Ne postoji vakcina koja bi spriječila prehladu, te se povremeno javljaju i šire svakodnevnim kontaktom.

Gripa

Simptomi se naglo razvijaju i mogu biti u vidu povišene temperature, glavobolje, jeze i groznice, suhog kašlja, bolnog grla, bolova u tijelu i mišićima, umora i generalno lošeg osjećaja. Poput virusa koji uzrokuju prehladu, virusi mogu uzrokovati začepljenost ili curenje iz nosa, kihanje, vodnjikave oči. Kod djece, može se javiti mučnina i povraćanje.

Šta mogu uraditi?

Prehlada obično ima svoje vrijeme trajanja. Kada se osjećate bolesno, ograničite kontakt sa drugim osobama. Prekrijte usta i nos kada kašljete ili kišete. Pijte dosta tekućine i odmarajte. Izbjegavajte alkohol i kofein. Gripa ili prehlada mogu dovesti do bakterijskih infekcija i komplikacija poput bronhitisa, sinuzitisa, infekcija uha ili upale pluća, koje je potrebno liječiti antibioticima. Vaš ljekar može odlučiti da li se radi o bakterijskoj infekciji i komplikaciji, antibiotike nemojte uzimati na svoju ruku. Vaši simptomi mogu trajati do 2 sedmice.

Za simptomatsko olakšanje prehlade i gripe, odaberite bezreceptne lijekove sa ovom namjenom i birajte ih u skladu sa simptomima koje imate.