SVI VEĆ ZNAJU

Tylol hot proizvodi

Prehlada i gripa su virusna oboljenja i prepoznajemo ih po simptomima poput: glavobolje, začepljenja nosa i sinusa, povećane sekrecije i kihanja, vodnjikavih očiju, povišene tjelesne temperature, blagog do umjerenog bola i malaksalosti, groznice.

Tylol Hot je namijenjen za simptomatsko olakšanje simptoma prehlade i gripe i po svom sastavu i količini aktivnih sastojaka, jedinstven je na tržištu. Sadrži sljedeću kombinaciju:

Analgetik/Antipiretik
Paracetamol
Snižava temperaturu i eliminiše bol

Antihistaminik
Hlorfeniramin
Olakšava simptome curenja iz nosa, začepljenosti nosa, crvenila i/ili preosjetljivosti očiju

Dekongestiv
Pseudoefedrin
Olakšava simptome začepljenja nosa i napetosti u sinusima

Svi TYLOL HOT preparati sadrže iste aktivne sastojke, a razlikuju se po dozama (pediatric) i po nekim drugim karakteristikama, zbog kojih svako može odabrati varijantu koja mu najviše odgovara:

TYLOL HOT za odrasle, šumeće granule sa okusom limuna

TYLOL HOT D za odrasle, šumeće granule sa okusom narandže, bez šećera, sa zaslađivačem

TYLOL HOT pediatric, za djecu uzrasta od 6 do 12 godina, šumeće granule sa okusom narandže

TYLOL HOT se pije kao topao rastvor, zbog čega pruža i dodatne koristi u tretmanu prehlade ili gripe:

  • vrući rastvori će obezbijediti brži prijenos lijeka u krv i njegovo brže djelovanje u odnosu na tablete, zbog bržeg prolaska rastvora kroz probavni trakt
  • ukoliko se pije kao topao rastvor, prelazak paracetamola u krv je značajno brži i veći u prvih šezdeset minuta nakon doze, što objašnjava brzo djelovanje koje Tylol Hot pokazuje
  • vrući rastvori će ublažiti simptome grlobolje i kašlja
  • topla tečnost ima umirujuće i ublažujuće dejstvo, a ukusni napici koji sadrže lagano gorak ukus poput limuna i limunske kiseline (voćni napici) posebno su korisni
  • korištenjem vrućeg rastvora povećava se unos tekućine, koji je kod viroza jako bitan i ubrzava oporavak
  • kombinovani preparati su krajnje pogodni i znatno povoljniji u poređenju sa korištenjem tri ili više pojedinačnih lijekova
  • kombinovani preparati omogućavaju da istovremeno djelujemo na više simptoma prehlade i gripe
Tylol hot

Svi već znaju TYLOL HOT!

U slučaju ponavljanja primjene, treba napraviti razmak od 6 sati. Preporučena dnevna doza je 4 pakovanja/vrećice. Zbog praktičnog pakovanja ne morate nositi cijelu kutiju sa sobom da biste redovno uzeli lijek.

Pored tri navedena oblika u šumećim granulama, Tylol Hot porodici pripada i proizvod Tylol COLD syrup, za djecu uzrasta od 6 do 11 godina, sirup sa okusom marelice.

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima na lijek posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

Tylol hot

TYLOL HOT

Tylol hot d

TYLOL HOT

Tylol hot pediatric

TYLOL HOT

Tylol cold syrup

TYLOL HOT

Sve što trebate znati o prehladi i gripi

Prehlada i gripa (influenca), najučestalije su infektivne bolesti kod ljudi. Njih prepoznajemo i dijagnosticiramo na osnovu simptoma.

Većina virusnih oboljenja disajnih puteva, poput prehlade, obično dođu i odu unutar par dana, bez dugotrajnih posljedica. Dok je gripa (infuenca) oboljenje koje može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme.

Simptomi prehlade i gripe

Virusi uzročnici prehlade i gripe se najčešće šire i prenose kapljičnim putem, kada ljudi kašlju, kišu ili pričaju. Dodatno, možete se zaraziti dotičući površine na kojima se virusi nalaze, poput ručki od vrata, a zatim svoje oči, nos ili usta.

Prehlada

Najčešći simptomi su začepljen nos, curenje iz nosa i kihanje. Prateći simptomi uključuju kašalj, grebanje u grlu, vodnjikave oči. Ne postoji vakcina koja bi spriječila prehladu, te se povremeno javljaju i šire svakodnevnim kontaktom.

Gripa

Simptomi se naglo razvijaju i mogu biti u vidu povišene temperature, glavobolje, jeze i groznice, suhog kašlja, bolnog grla, bolova u tijelu i mišićima, umora i generalno lošeg osjećaja. Poput virusa koji uzrokuju prehladu, virusi mogu uzrokovati začepljenost ili curenje iz nosa, kihanje, vodnjikave oči. Kod djece, može se javiti mučnina i povraćanje.

Šta mogu uraditi?

Prehlada obično ima svoje vrijeme trajanja. Kada se osjećate bolesno, ograničite kontakt sa drugim osobama. Prekrijte usta i nos kada kašljete ili kišete. Pijte dosta tekućine i odmarajte. Izbjegavajte alkohol i kofein. Gripa ili prehlada mogu dovesti do bakterijskih infekcija i komplikacija poput bronhitisa, sinuzitisa, infekcija uha ili upale pluća, koje je potrebno liječiti antibioticima. Vaš ljekar može odlučiti da li se radi o bakterijskoj infekciji i komplikaciji, antibiotike nemojte uzimati na svoju ruku. Vaši simptomi mogu trajati do 2 sedmice.

Za simptomatsko olakšanje prehlade i gripe, odaberite bezreceptne lijekove sa ovom namjenom i birajte ih u skladu sa simptomima koje imate.