Zanimljivosti

Topli napitak ima bolji učinak

Tylol hot clanak

Dvadeset godina u Bosni i Hercegovini u efikasnoj borbi protiv simptoma prehlade i gripe

ZAŠTO TOPLI NAPITAK IMA BOLJI UČINAK?

Dvadeset godina u Bosni i Hercegovini Tylol Hot pomaže svim generacijama u olakšavanju simptoma prehlade i gripe. Izuzetno učinkovita kombinacija sastojaka čije su doze usklađene prema preporukama, čine ovaj preparat jednim od posebno prepoznatljivih na bh. tržištu.

Svi već znaju, Tylol Hot je najbolje uzimati kao topao rastvor u danima kada simptomi prehlade i gripe prijete da vas odvoje od redovnih aktivnosti.

Kada osjetimo simptome prehlade i gripe, sve što želimo je da se što prije vratimo „u normalu“ i nastavimo sa svakodnevnim aktivnostima. Zato su Bosanci i Hercegovci u proteklih dvadeset godina više miliona puta posegnuli za Tylol Hotom, jer u poređenju sa standardnim tabletama, vrući rastvori će obezbijediti bržu apsorpciju lijeka zbog bržeg prolaska rastvora kroz probavni trakt[1], ili, kako bi to nauka obrazložila, ukoliko se pije kao topao rastvor, prelazak paracetamola u krv je značajno brži i veći u prvih šezdeset minuta nakon doze.

Vrući napici će ublažiti simptome grlobolje i kašlja.1.Topla tečnost ima umirujuće i ublažujuće dejstvo, a ukusni napici koji sadrže lagano gorak ukus poput limuna i limunske kiseline (voćni napici) posebno su korisni“ [2][3]kažu naučnici.

A sve to i sami znamo, jer kada smo bolesni, instinktivno posežemo za toplim napicima, zar ne? 😊

Kako se ono zove?

U proteklih dvadeset godina otkako je Tylol Hot prisutan na tržištu, bh. apotekari i apotekarke susretali su se sa raznim simpatičnim situacijama. Bilo da ste tražili „tlili lili“ ili „hot line“, „tajlol“, „tilol“ ili pak „onaj što se razmuti“, svi ste nesumnjivo željeli što prije doći kući i napraviti svoj topli napitak – za olakšanje i učinak! Tylol Hot, ili Tylol Hot D, ili za najmlađe Tylol Hot Pediatric više miliona puta u BiH olakšali su simptome prehlade i gripe po jednostavnom principu – protresi-otvori-sipaj-promiješaj-popij!

Svi već znaju… 20 godina Tylol Hot u BiH … topli napitak za bolji učinak u odnosu na tablete….

[1] Lee Ann Hodges et al, Does a Hot Drink Provide Faster Absorption of Paracetamol

Than a Tablet? A Pharmacoscintigraphic Study in Healthy Male

Volunteers, Springer Pharm Res 2014; 31(8): 2078–2085.

[2] Hot Drinks Help Fight Cold And Flu

Cardiff University. “Hot Drinks Help Fight Cold And Flu.” ScienceDaily. ScienceDaily, 12 December 2008.

<www.sciencedaily.com/releases/2008/12/081210121924.htm>

[3] A. Sanu and R. Eccles, The effects of a hot drink on nasal airflow and symptoms of common cold and flu, Rhinology, 46, 271-275, 2008

[1] Lee Ann Hodges et al, Does a Hot Drink Provide Faster Absorption of Paracetamol
Than a Tablet? A Pharmacoscintigraphic Study in Healthy Male
Volunteers, Springer Pharm Res 2014; 31(8): 2078–2085.
[1] Hot Drinks Help Fight Cold And Flu
Cardiff University. “Hot Drinks Help Fight Cold And Flu.” ScienceDaily. ScienceDaily, 12 December 2008.
www.sciencedaily.com/releases/2008/12/081210121924.htm
[1] A. Sanu and R. Eccles, The effects of a hot drink on nasal airflow and symptoms of common cold and flu, Rhinology, 46, 271-275, 2008

Back to list